КМДА Київська міська державна адміністрація


28 березня 2019

Виставка «Місто маленьких людей» в бібліотеці ім. О. Шварцмана

Вихованці віком від 8 до 21 року гуртка «Декоративна графіка» відділу народної творчості Київського Палацу дітей та юнацтва разом з бібліотекою ім. Ошера Шварцмана та Центром творчих ініціатив Київської міської єврейської громади запрошують Вас на мистецьку прогулянку Києвом кінця доби Модерну.

Виставка «Місто маленьких людей» присвячена 160-річчю від дня народження українського єврейського письменника Шолом-Алейхема. Твори письменника знайомлять читачів зі світом єврейського містечка-штетла, традиціями та побутом, а міський простір, в який перетікають маршрути героїв його книг, є відображенням Києва, в якому письменник жив і який дуже любив. Виставка є частиною багаторічного проекту «Шляхетні хроніки»,  присвяченого видатним особистостям, які проживали та проживають на території України та поза її межами: митцям, художникам, архітекторам, винахідникам, історичним діячам тощо.

Робота над виставкою тривала більш ніж півроку. Першим етапом стали екскурсії єврейськими кварталами Києва та пленери, відвідування музею письменника, а згодом, на етапі студійної роботи діти допрацьовували натурні замальовки та створювали ілюстрації до творів Шолом-Алейхема. Проект дав змогу юним художникам доторкнутися до історії та культури євреїв України, зануритися в атмосферу сецесійного Києва, познайомитися з біографією та творчо відобразити своє бачення сюжетів всесвітньо відомого письменника Шолом-Алейхема.

Виставка працює в бібліотеці ім. Ошера Шварцмана з 25 березня по 19 квітня за адресою: м. Київ, вул. Стрітенська, 4/13 (вхід із двору), нд.-пт. – 11:00-17:00. Довідки: +38044 272-39-18



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.