Головна  →  Новини  →  27 березня 2019

Година Землі - 2019

Година Землі - 2019

У суботу, 30 березня 2019 року о 20:30 люди по всьому світі вимкнуть світло на одну годину, Годину Землі, щоб показати необхідність об’єднаних дій для збереження природи нашої Планети.

Мільйони людей щороку долучаються до Години Землі. Це міжнародна кампанія, ініційована Всесвітнім фондом природи WWF, під час якої люди та організації на одну годину символічно вимикають зайве освітлення та електроприлади, щоб об’єднатися та показати готовність до дій заради майбутнього планети. Мета Години Землі – привернути увагу до екологічних проблем та надмірного споживання природних ресурсів.

Година Землі "народилася" у Сіднеї, Австралія, у 2007 році, коли 2,2 мільйона домівок та організацій вимкнули світло на одну годину. Вже через рік ця подія стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилися більше 100 мільйонів людей у 35 країнах світу. Всесвітньо відомі пам’ятки, зокрема міст Ґолден Ґейтс в Сан-Франциско, Колізей у Римі та вулиця Таймз-Сквер у Нью-Йорку на годину стали темними, як символи надії на активні дії у боротьбі зі зміною клімату, які щогодини стають все більш невідкладними.

Година Землі продовжує нарощувати оберти й бити власні рекорди – у 2018 році близько 18000 пам’яток та монументів у 188 країнах світу вимкнулися, щоб привернути увагу людей до проблем планети. Загальна кількість публікацій зі згадкою слогану Години Землі 2018 #Connect2Earth сягнула більше 3,5 мільярдів.

Тема цьогорічної кампанії продовжує закликати встановити власний Connect2Earth ("Злови зв'язок з Землею") та підкреслює, що люди почали втрачати зв’язок з планетою, який нам так потрібно відновити. Природа дає нам не тільки естетичну насолоду, але й послуги та багатства, без яких неможливо уявити наше життя – чисту воду та повітря, регуляцію клімату, їжу, ресурси та багато іншого. 

Окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, кампанія наголошує на необхідності щоденних дій кожного громадянина, компанії та Уряду у сфері енергоефективності, збереження довкілля, ощадливого використання природних ресурсів задля подолання проблеми зміни клімату і досягнення гармонії з природою.

Перейти до спискуВерсiя для друку