Головна  →  Новини  →  18 лютого 2019

У столиці вшанують подвиг учасників Революції Гідності та увічнять пам’ять Героїв Небесної Сотні

У столиці вшанують подвиг учасників Революції Гідності та увічнять пам’ять Героїв Небесної Сотні

У столиці вшанують подвиг учасників Революції Гідності та увічнять пам’ять Героїв Небесної Сотні. Затверджено відповідний план заходів із підготовки та відзначення у Києві Дня Героїв Небесної Сотні у 2019 році.

Так, 20 лютого відбудуться офіційні заходи до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні на Алеї Героїв Небесної Сотні.

Також 18-20 лютого триватимуть меморіальні заходи із вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Окрім того, на Майдані Незалежності 16 лютого відкрився інформаційно-виставковий проект «100 років боротьби», який триватиме до 8 березня. Також до Дня Героїв Небесної Сотні 16 лютого стартував інформаційно-просвітницький захід на Майдані Незалежності, який триватиме до 22 лютого.

20 лютого заходи до Дня Героїв Небесної Сотні триватимуть на вул. Хрещатик, 36.

18-20 лютого урочисті та меморіальні заходи за участю представників органів влади та громадськості, церемонії покладання квітів до пам’ятників та пам’ятних знаків на честь Героїв Небесної Сотні триватимуть у всіх районах столиці.

20 лютого заплановане проведення поминального молебню за Героями Небесної Сотні. Цього ж дня у Музеї історії відтворення Михайлівського Золотоверхого монастиря проведуть виставку, присвячену Революції Гідності.

Окрім того, 20 лютого організують концертну програму «Вам наша пам’ять і любов» у Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця».

Із 15 до 28 лютого триватиме фотовиставка «Спогади солдата» захисника Донецького аеропорту, члена Асоціації ветеранів АТО України Руслана Боровика у Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця».

Протягом лютого триватимуть також тематичні просвітницькі заходи у бібліотеках міста Києва: виховні години, бесіди, книжкові та ілюстративні виставки тощо. Також у лютому організують тематичні заходи у закладах освіти столиці. Зокрема, передбачене проведення уроків пам’яті, перегляд документальних фільмів, учнівські колективи покладатимуть квіти до пам’ятних знаків Героям Небесної Сотні.

Окрім того, у Державному архіві м. Києва у лютому організують виставку «До Дня Героїв Небесної Сотні».

Зазначимо, що 18-20 лютого обмежать проведення розважальних заходів, спортивних змагань та внесуть відповідні зміни до програми теле- і радіопередач комунальних засобів масової інформації.

За інформацією: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку