КМДА Київська міська державна адміністрація


13 грудня 2018

Всеукраїнський тиждень права в бібліотеці ім. О.Матросова

Всеукраїнський тиждень права в бібліотеці ім. О.Матросова

До Всеукраїнського тижня права в бібліотеці ім. О.Матросова з шестикласниками гімназії № 154 пройшов правовий діалог «Є право – значить є надія» за участі Громадської міжнародної правозахисної організації «Ла Страда-Україна».
Бібліотекар познайомила дітей з «Конвенцією ООН про права дитини», з літературою, представленою на книжковій виставці «Юридичний компас для тебе». А потім разом з фахівчинею ГО «Ла Страда-Україна» Тетяною Харьківською всі вирушили в уявну подорож, називаючи та обговорюючи права дітей. Учасники розповідали про свої захоплення та уподобання (спорт, танці, малювання), це яскраво проілюструвало, що всі діти різні, але вони рівні у своїх правах. Говорили про право на життя, на ім’я та на житло, на відпочинок та медичну допомогу. Впродовж всієї зустрічі йшов жвавий діалог, звучало безліч запитань, моделювалися різні ситуації, які можуть виникнути під час подорожі. Діти подивилися відеоролик, який допоміг їм краще зрозуміти свої права та обов’язки.
А ще учні дізналися хто і як захищає права дітей в Україні, як зателефонувати на Національну дитячу «гарячу» лінію, як уникнути різних небезпек та що таке булінг. І за активність, за цікаві запитання та відповіді отримали в подарунок від Громадської організації «Ла Страда-Україна» настільну гру «Галопом по європах!», в яку зможуть грати всім класом.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.