КМДА Київська міська державна адміністрація


4 грудня 2018

На Софійській площі запустять новорічні колайдери

На Софійській площі запустять новорічні колайдери
У цьому році Folk Ukraine подарує новорічну казку киянам та гостям міста — створить у серці Києва цілу Країну Північного сяйва
Головна ялинка країни на Софійській площі матиме висоту 25 метрів. Це буде штучна ялинка з живими гілками. Її прикрасять 50 кілометрів гірлянд та 3,5 тисячі новорічних іграшок у формі кристалів. Основні кольори відображатимуть тематику полярного сяйва (червоний, зелений, бірюзовий, рожевий). Монтаж новорічної красуні розпочнеться вже 9 грудня. Обіцяють, що після Нового року ялинка змінить свій вигляд – і прикраси будуть інші.   
Також на самій ялинці внизу буде розташований 50-метровий інтерактивний екран – він який передаватиме вітання від гостей ярмарку.
Поруч з ялинкою установлять шість скляних колайдерів, що випромінюватимуть "північне сяйво". Також на новорічному майданчику обіцяють  400 метрів екранів, на яких показуватимуть виступи.І яскраві фотозони.
Вперше на Софійській площі буде запущено потяг бажань «Полярний експрес». Кожен охочий зможе проїхати та загадати бажання, яке неодмінно здійсниться (вартість квитка: 50 грн.). Довжина маршруту  - 126 метрів, потяг курсуватиме навколо ще однієї новинки - світлового фонтану.
Володимирський проїзд прикрашатимуть грандіозні світлові конструкції у вигляді сніжинок. Зокрема, вражатиме і підвісна арт-конструкція "Сніжинка" 16 метрів у діаметрі, яка знаходитиметься на висоті вісім метрів, - по її орбіті розташовуватимуться 12 олені. У сквері Володимирського проїзду розташується зона розваг для найменших відвідувачів заходу. 
Крім того, на площі розміститься різдвяний ярмарок з фудкортами та сувенірними виробами. Обіцяють страви традиційної української кухні.  Вже відомо, що на стаканчиках для напоїв - чаю, кави, глінтвейну, будуть зображені білі ведмедики та пінгвіни. 
Організатор, засновник проекту «Folk Ukraine» Ігор Добруцький звернув увагу на такі події
19 грудня о 17.00 Відкриття головної ялинки на Софійській площі. Засвічення за участі мера Києва Віталія кличка та дружини Президента України Марини Порошенко заплановане на 19.00
24 грудня 3D-mapping show на Софію Київську
31 грудня зустріч Нового року. святковий концерт
7 січня Різдвяні святкування, масова коляда
На сцені заплановано 15 концертів, які відбуватимуться у святкові і вихідні дні. Серед артистів – Руслана, Pianoboy, ТНМК, Світлана Тарабанова.  Також виступатимуьт кращі оркестри з новими програмами. 
 
За інформацією: vechirniykiev.com.ua  



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.