КМДА Київська міська державна адміністрація


23 квітня 2018

У Києві найуспішніші підприємці прочитають лекції для бізнесвумен

У Києві стартує цикл безкоштовних інформаційно-мотиваційних заходів для  жінок, які хочуть започаткувати власну справу «Успіх кожної жінки: розпочни свій бізнес вже сьогодні!». Цей проект реалізується громадською організацією «Жіноча ліга» з метою підвищення рівня залучення жінок до здійснення підприємницької діяльності. Про це повідомили в прес-службі КМДА.
Зокрема, у рамках 4 лекцій-практикумів киянки зможуть отримати більше знань та практичних навичок щодо створення і ведення власного бізнесу.  
У якості спікерів та спікерок  заходів виступлять:
Вікторія Пархоменко (рестораторка та власниця ресторанів «Klukva&Brukva», «Indokitai», «Asiatique»; засновниця проектів «ГастроТури» та «Weekend Rest» та інш.) та Ірина Рубіс (керівниця незалежного бізнес/медіа бюро «еkonomika+», що включає наступні сайти: «delo.ua», «womo.ua», «mmr.ua»);
Світлана Івахова (власниця бренду кави «ISLA») та Денис і Тетяна Суховій(засновники пекарні «Chef Bakery» та проекту «Denys Suhoviy Bakery School»);
Надя Перевізник (співвласниця компанії «PR Bar») та Олексій Шершньов(засновник медичної компанії «ilaya», проектів «Біотех-реабілітація поранених» і «Банк шкіри»);
Ярослава Гресь (засновниця агенції «Gres Todorchuk PR»), Анастасія Дзюба та Анна Коваленко (співзасновниці бренду одягу «MustHave»), а також інші успішні підприємці та підприємниці.
На прикладі свого власного шляху в бізнесі вони розкриють наступні теми та дадуть відповіді на запитання стосовно:
історії успіху проекту;
шляхів обрання та перевірки життєздатної бізнес-ідеї;
шляхів вибору цільової аудиторії;
бізнес-плану і стратегічного планування фінансів;
побудови команди як основи успішного бізнес-проекту;
основ ціноутворення;
основ фандрайзингу;
маркетингу та PR як необхідних складові успішної бізнес-стратегії;
боротьби із внутрішніми перепонами (страхи, недовіра тощо).
Лекції-практикуми відбуватимуться:
19 травня об 11:00 та 2 червня об 11:00 – у Голосіївській РДА (проспект Голосіївський, 42);
16 червня о 15:00 та 30 червня об 11:00 – у Колонній залі КМДА (вулиця Хрещатик, 36, 2-ий поверх).
- Статистичні дані свідчать про існування гендерної проблематики праці та низький рівень залучення жінок до ведення підприємницької діяльності. Так, серед офіційно зареєстрованих безробітних в Україні станом на кінець 2017 року жінки становили 189,5 тисячі, а чоловіки – 164,9 тисячі. При цьому кількість безробітних чоловіків за рік скоротилася більш ніж на 15%, а жінок – лише на 3,6%. Відповідно до проведених досліджень, загальне співвідношення чоловіків та жінок серед керівників організацій та підприємців – 60% проти 40%. Серед керівників юридичних осіб жінки складають усього 30%. У результаті реалізації цього проекту ми хочемо допомогти жінкам повірити у власні сили та можливості, перебороти внутрішні страхи та зробити перші кроки на шляху до втілення власної бізнес-ідеї в життя, – розповіла ініціаторка проекту, голова наглядової ради ГО «Жіноча ліга», Наталія Зубрицька.
Вона зазначила, що загалом проект має на меті підвищити рівень знань та навичок жінок щодо здійснення підприємницької діяльності, розширити мережу їх контактів, а також запровадити експертне консультування з метою створення системи підтримки для тих жінок, які бажають розпочати власний бізнес.
Джерело: vechirniykiev.com.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.