КМДА Київська міська державна адміністрація


16 квітня 2018

У Києві проведуть шкільну реформу за 105 млн грн

У рамках проекту «Нова українська школа» у Києві створять нові освітні простори та забезпечать школи сучасними технологіями, повідомляє КМДА. На це з бюджета Києва виділять 52 млн грн, а з державного — 53 млн грн. Повідомляється також, що у 2018-2019 навчальних роках прийом дітей до перших класів буде здійснюватись за закріпленою територією обслуговування.
Столиця є флагманом у питанні реформування освіти та запровадження концепції Нової української школи, що передбачає зміну державного стандарту освіти, а, відповідно, і створення якісно нових умов для навчання. Тож до передбачених освітньою субвенцією 53,3 млн грн київська влада додала майже стільки ж – 52 млн грн. Це дозволить закупити для початкових класів не лише сучасні дидактичні матеріали, меблі-трансформери, а й сучасне комп’ютерне та мультимедійне обладнання, що створить справжній новий освітній простір у наших закладах освіти», — розповіла голова постійної комісії Київради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Ганна Старостенко. 
За її словами, у 2018 році школи Києва очікують на 34 тисячі дітей у перші класи. Вони навчатимуться за концепцією «Нової української школи».
«Нова українська школа» — основна реформа Міністерства освіти і науки. Її мета — створення школи, яка вчитиме дітей, як застосовувати знання у житті.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.