КМДА Київська міська державна адміністрація


20 березня 2018

XV Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA

Із 23 до 30 березня в столиці триватиме XV Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Цього року він відкриється стрічкою «Жінка в полоні» режисерки (режисера) Бернадетт Тузи-Ріттер, яка особисто представить глядачам свою кінокартину.

Зокрема, глядачам покажуть 62 фільми з 36 країн світу, із них 11 – українських. Усього на фестиваль приїде понад 80 учасників і учасниць, із яких більш ніж 50 гостей – іноземці.
Тема цьогорічного Docudays UA «Рівні рівності» – про суспільні виклики, пов’язані з поняттям рівності. Це пропозиція подискутувати про поширені стереотипи та визначити, як сповідувати практики рівності в повсякденному житті. 6 кінопрограм присвячено групам людей, які найчастіше стикаються з нерівністю, зазнають дискримінації у суспільстві, є недостатньо репрезентовані в медіа.
Кожну конкурсну програму оцінюватиме окремий склад журі, до якого входять закордонні та українські експерт(к)и та документаліст(к)и. Переможця традиційно обере студентське журі та глядачі.
До традиційної програми DOCU/ХІТИ увійшли найочікуваніші документальні прем’єри, фільми-переможці світових кінофестивалів, серед яких номінант на премію «Оскар» – «Останні люди в Алеппо» (реж. Ферас Файяд).
Покази триватимуть у кінотеатрах «Жовтень» (вул. Костянтинівська, 26), «Україна» (вул. Архітектора Городецького, 5) та в Креативному просторі IZONE (вул. Набережно-Лугова, 8). Вхід на всі сеанси фестивалю – за квитками, проте вхід вільний на всі фестивальні події в IZONE, DOCU/PRO та DOCU/КЛАС, події правозахисної програми, фотовиставку, «Живу бібліотеку» та окремо визначені вечірні кінопокази після 15:00.
Детальніше із програмою фестивалю та представленими стрічками можна ознайомитись на офіційному сайті події.
Отримати детальнішу інформацію, поставити питання щодо організації інтерв’ю можна за e-mail: [email protected], прес-координаторка фестивалю Дарина Ніколенко.
 
Джерело: https://kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.