КМДА Київська міська державна адміністрація


14 грудня 2017

Вшанування пам’яті ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Вшанування пам’яті ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня 2017  року біля Меморіалу жертвам Чорнобильської трагедії «Коло Пам'яті», «Курган Могила» (вул. Нагірна,1) відбулася скорботна церемонія вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС «Ритуал пам'яті».
У скорботному заході взяли участь: керівництво району, актив громадських організацій, учасники та постраждалі внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, вчителі та школярі загальноосвітніх навчальних закладів, представники духовенства та  громадськість Шевченківського району м. Києва.
Почався ритуал пам’яті з літії за упокій жертв Чорнобильської катастрофи у Свято-Миколаївському храмі на Татарці. Після завершення літії перед учасниками заходу   виступив керівник апарату Шевченківської РДА Царан Віталій Павлович та наголосив «Хай залишиться у минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і процвітання».
Громада Шевченківського району м. Києва віддала данину шани і вдячності тим, хто пожертвував власним життям заради майбутнього. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів наслідки Чорнобильської катастрофи.
Завершився ритуал пам’яті покладанням квітів до символічного кургану-могили та пам’ятника «Дзвін скорботи», встановленого в честь героям-вогнеборцям на спомин про цю трагедію.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.