КМДА Київська міська державна адміністрація


16 березня 2017

У Шевченківському районі помили пам’ятник Грушевському

 
Сьогодні, напередодні 100-річчя утворення Української Центральної Ради, в столиці помили пам’ятник громадському діячу Михайлу Грушевському. Цей бронзовий монумент став вже другим в Шевченківському районі, який очистили від бруду та пилу.
«Сьогодні разом з нашими друзями та партнерами, кліринговою компанією, продовжили спільну ініціативу на помили черговий пам'ятник. Цього разу видатному українському діячу Михайлу Сергійовичу Грушевському. Щиро дякую їм за позицію та допомогу району. Ми започаткували добру традицію мити пам’ятники на початку весни. Вже помили монументи Шевченку, Грушевському, плануємо – Лисенка та Театральну площу. Впевнений, що разом з соціально-відповідальним бізнесом ми зробимо ще багато корисного!», – розповів під час акції голова Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олег Гаряга.
Щоб не нашкодити ані бронзовій скульптурі, ані постаменту з сірого граніту під час миття не використовували агресивних реагентів. Лише вода та пара під високим тиском власне для пам’ятника та нешкідливі миючі засоби – для постаменту. Крім того, для високої якості прибирання та тривалого ефекту від нього було використано підйомний кран, на якому працював професійний мийник-альпініст.
«Сподіваюся, що наш флеш-моб «Помий пам’ятник» підтримають й інші райони столиці. І разом ми якнайкраще підготуємо Київ до пісенного конкурсу «Євробачення» та до Дня міста», - додав Олег Олександрович.
 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.