Головна  →  Новини  →  26 лютого 2014

Молодь Шевченківського району м. Києва вчиться приймати зважені рішення за допомогою форум-театрів

У Шевченківському районі міста Києва у лютому 2014 року проходять заходи із запобігання торгівлі людьми у формі форум-театрів: висвітлення життєво-небезпечних ситуацій та обговорення можливостей їх запобігання, які організовані відділом у справах сім'ї, молоді та спорту Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації у партнерстві з театральної студією «Третє око» Київського Національного університету театру, кiно і телебачення іменi І. К. Карпенка-Карого та тренером-експертом Українського Благодійного фонду «Благополуччя дітей» Тетяною Литвиновою.
17 лютого 2014 року один з таких заходів відбувся для фахівців із соціальної роботи Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді у Шевченківському районі міста Києва.

Запропонована інтерактивна форма навчання розкрила широкий спектр найгостріших проблем з торгівлі людьми, які хвилюють сьогодні суспільство. Інформація, що подавалась в ігровій формі, дала можливість усвідомити, наскільки проблема є актуальною для України і світу в цілому, заохотити громадян бути пильними при виїзді за кордон, а також навчити їх, що робити у випадку підозри щодо здійснення торгівлі людьми.
У ході перегляду театралізованих дій фахівці мали можливість не тільки познайомитися з ситуацією, як в інтерактивному театрі, або отримати інформацію, як під час тренінгу, а й «прожити» цю ситуацію, пропускаючи її крізь себе, та ставлячи себе на місце головних героїв - намагатися змінити ситуацію на краще. А після презентації кожної вистави, експерт Тетяна Литвинова запрошувала глядачів прокоментувати головні ідеї і запропонувати шляхи вирішення проблем, про які йшлося у виставі.
По завершенню, фахівці та актори переглянули просвітницький ролик про жертви торгівлі людьми та їх життєві ситуації, що призвели у втягнення молодих людей до кримінального бізнесу - торгівлі людьми. Резюме учасників заходу було одностайним: будемо пильними та обачними!
Перейти до спискуВерсiя для друку