КМДА Київська міська державна адміністрація


10 березня 2016

«Бринять Кобзареві струни» на фестивалі творчості Шевченківського району

«Бринять Кобзареві струни» на фестивалі творчості Шевченківського району

Цьогоріч Україна святкує 202-річницю від дня народження Великого Кобзаря. І сьогодні, в парк ім. Т.Г.Шевченка на традиційний щорічний районний фестиваль  «Бринять Кобзареві струни», пам`ять народного поета та художника прийшли вшанувати громадські діячі, письменники, літературознавці, діти, молодь.

«Шевченківський район названий на честь Великого Кобзаря, він об’єднав у собі найкращі надбання минулих років і величні здобутки сьогодення, став справжнім серцем столиці. Його територія увібрала в себе різні віки та епохи. І ми маємо з гордістю нести цю відповідальну місію, і по праву називатися Шевченківським районом, в якому ми з вами живемо і працюємо, який є справжньою окрасою Києва. Для кожного мешканця  це найкраще місце у світі, найрідніший острівок у нашій рідній Україні», - зазначив у своєму вітальному слові очільник району Олег Гаряга.
Шевченківський район багатий місцями, пов`язаними з ім`ям Тараса Шевченка. Це і парк, в якому  сьогодні відбувся фестиваль, вулиці, бульвар імені Т.Шевченка, музеї... Працьовитість і невтомність шевченківців гідна найкращих слів похвали. Вона об’єднала багатьох творчих, щирих людей у єдину Шевченківську родину.
Тож з метою вшанування видатного сина українського народу Тараса Шевченка, підтримки заходів із вивчення і популяризації спадщини Великого Кобзаря в Україні та за її межами, Шевченківська райдержадміністрація підготувала концертну програму з нагоди відзначення Шевченківських днів.  
Учасники заходу декламували вірші Кобзаря болгарською, польською мовами та мовою ідиш. Також, в рамках фестивалю «Бринять Кобзареві струни» відбулося нагородження учнів загальноосвітніх закладів району та закладів культури, які брали участь у конкурсі «Об`єднаймося, брати мої!». Музичний супровід заходу забезпечили студія танцю Барвіночок, студія акторських кадрів при Національному заслуженому академічному хорі ім. Г.Г. Вірьовки, тощо.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.