Головна  →  Новини  →  21 грудня 2015

Заради щирого дитячого сміху

Заради щирого дитячого сміху


Дитячий будинок сімейного типу родини Ірини та Сергія Фесоченків — окрема сім’я, що створена за бажанням подружжя що наразі  взяла  на виховання та спільне проживання 9 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.
Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи одну рідну дитину. Однак, для молодого подружжя всі діти рідні.
Напередодні Нового року та Різдва, сьогодні, за адресою: вул. Княжий затон, 9 родина гостинно відчинила свої двері дитячого будинку сімейного типу для свого гостя – голову Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олега Олександровича Гаряги. Квартира, загальною площею 239 кв. м, стане затишною домівкою для дев`яти прийомних дітей та їхніх батьків-вихователів.
Олег Олександрович привітав родину зі святами та передав їм символічні подарунки необхідні по господарству – побутову техніку.
Як неодноразово зазначав очільник Шевченківського району, створення ДБСТ є одним із пріоритетних напрямків державної соціальної політики, адже це перший крок до відновлення життя дитини, яка опинилася в складних життєвих обставинах.
Тендітна на вигляд жінка, багатодітна матір, захоплено розповідає про своїх дітей за гостинним столом: «Кожна дитина, що приходить до нашої великої родини радіє здійсненню своєї мрії, що тато з мамою нікуди не подінуться, а самі вони мають власний простір і речі не обов’язково впихати на одну полицю, їх можна розкладати так, як зручно. Дивлячись на них, ми теж радіємо».
Олег Олександрович залишився у захваті від щасливих, щирих посміхок цієї Шевченківської родини та зізнався, що й надалі усіма можливими силами допомагатиме сім`ї у вирішенні будь-яких питань.
Шевченківський район засвідчує відмову від інтернатної форми виховання дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування, та підтримує орієнтацію на створення сімейних форм виховання.

Перейти до спискуВерсiя для друку