Головна  →  Новини  →  25 січня 2023

В Україні працює «гаряча лінія» з питань протезування кінцівок: 050-177-68-39

Для підтримки осіб, які втратили кінцівки та задля впровадження якісних технологій протезування в Україні працює «гаряча лінія» з питань протезування кінцівок: 050-177-68-39. 

Спеціалісти гарячої лінії нададуть відповіді на ваші запитання, зокрема:

  • як отримати протез кінцівки в Україні?
  • які протези можливо отримати в Україні?
  • де в Україні виготовляють якісні протези?
  • як підготуватися до протезування?
  • як навчитися користуватися протезом?

Також ініціатива сприяє покращенню та розвитку вітчизняної галузі протезування кінцівок.

Нагадуємо, протезування в Україні є безоплатним, як для цивільних, так і для військових, адже витрати покриває держава. Людина, яка має потребу у протезно-ортопедичному виробі, обирає самостійно із визначеного переліку протезне підприємство. Зі свого боку, підприємство підбирає та призначає протезно-ортопедичний виріб (засіб реабілітації), який відповідає функціональним можливостям людини. До кожного індивідуального засобу реабілітації підприємство видає настанову щодо експлуатації і талон на гарантійний ремонт. На сьогодні особи, яким визначено потребу у забезпеченні засобами реабілітації, забезпечуються ними безоплатно за рахунок державних коштів, в межах граничної ціни на такі вироби.

Довідково

Protez Hub - Проект Підтримки Протезування в Україні працює в Україні з 2015 року, залучаючи фахівців з США, Великобританії, Канади, Австралії та країн Європи, у партнерстві з міжнародними та українськими фондами, компаніями, підприємствами.

За інформацією: https://moz.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку