Головна  →  Новини  →  10 червня 2022

Столицю республіки білорусь місто Мінськ позбавлено статусу міста-побратима Києва

Депутати Київської міської ради позбавили столицю республіки білорусь місто Мінськ статусу міста-побратима Києва.

Таке рішення було прийнято сьогодні, 09 червня, на пленарному засіданні ІІ сесії Київської міської ради ІХ скликання. Рішення підтримали 75 депутатів.

Як зазначив депутат Київської міської ради Григорій Маленко, за згодою самопроголошеного президента Олександра Лукашенка з республіки білорусь ворог постійно здійснює обстріли території України балістичними та крилатими ракетами.

«Вже четвертий місяць поспіль російська федерація використовує як плацдарм для наступу і територію республіки білорусь. Саме з білорусі було розпочато масштабний та один з основних наступів військ росії на Київ. Також з її території було зафіксовано постачання амуніції та спецтехніки для ворога, який тимчасово окупував територіальні громади на півночі від Києва. Після деокупації Київщини весь світ побачив трагічні наслідки перебування «русского мира» – це сотні вбитих, закатованих, зґвалтованих мирних мешканців. Наразі вздовж українсько-білоруського кордону спостерігається активізація ворожих формувань. Цей авторитарний режим республіки білорусь сприяє агресії та військовому тероризму російської федерації», – розповів Григорій Маленко.

Депутат наголосив, що за вказаних вище умов будь-яке співробітництво між містами Київ та Мінськ є неможливим, тому угоди в яких зафіксовано таке співробітництво не мають існувати допоки в білорусі діє авторитарний режим. Попри це після української перемоги та звільнення білоруського народу від гніту побратимські відносини між містами можуть бути відновлені.

За інформацією: https://kmr.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку