КМДА Київська міська державна адміністрація


20 лютого 2022

20 лютого - День вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні

20 лютого - День вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні

Цього дня в Україні на державному рівні вшановують День пам’яті Героїв Небесної Сотні, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності 2013–2014 років.

Пам'ятний день затверджено указом Президента України від 11 лютого 2015 року з метою увіковічення людської, громадянської і національної відваги, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні.

20 лютого 2014 року на Майдані загинуло 49 осіб, за час Революції Гідності близько сотні людей загинули від куль, побиття або відійшли у вічність пізніше від отриманих поранень. Їх назвали Героями Небесної сотні, відвагою, силою духу і стійкістю яких захоплюватиметься не одне прийдешнє покоління. Їхні імена та назву «імені Героїв Небесної сотні» отримали вулиці у Києві та на батьківщині героїв.

Мaйдaн стaв символом боротьби, символом утвердження прагнень народу до європейських цінностей.

Мирного неба, єдності та брaтерства, порозуміння та злaгоди усім. Нехай трагічні події того дня більше ніколи не повторяться! Шaна всім воїнам, що боронять сaмостійність та волю.

Схиляємо голову перед загиблими. Вічна пaм’ять Героям!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.