КМДА Київська міська державна адміністрація


17 лютого 2022

21.02.2022| В бібліотеці ім. Ошера Шварцмана відбудеться захід до Міжнародного дня рідної мови «Маме-Лошн – Материнська мова»

З нагоди Міжнародного дня рідної мови бібліотека ім. Ошера Шварцмана, Київська міська єврейська громада, Міжнародний благодійний фонд «Єврейський хесед «Бней Азріель» та громадська організація «Соціальний капітал» запрошують 21 лютого 2022 р. на онлайн музичний вечір «Маме-лошн – Материнська мова», прямий ефір якого почнеться о 18:00 на сторінці бібліотеки у Facebook:  https://www.facebook.com/groups/333258000376168.

Маме-лошн – мова їдиш, невід’ємна і головна частина великої української і східно-європейської єврейської культури, майже втраченої в часи Другої світової війни. На глядачів чекатиме зустріч з ентузіастами і артистами, які сьогодні популяризують їдишкайт на теренах України, зокрема, в межах великого культурного щорічного проєкту – Міжнародного фестивалю сучасної клезмерської музики та єврейської культури «Київ Клезмер Фест».

Під час прямого ефіру у глядачів буде можливість поділитись своїми враженнями або поставити запитання гостям вечора у дописах під трансляцією.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.