КМДА Київська міська державна адміністрація


6 листопада 2015

Шевченківці зустріли 72-у річницю визволення Києва

Шевченківці зустріли 72-у річницю визволення Києва

Минуло 72 роки відколи замовкли останні постріли гармат у Шевенківському районі столиці, настала тиша, прийшов на нашу землю мир очікуваний, вистражданий, оплачений найвищою ціною людського життя. Все далі відходять грізні і важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам'ять про тих, хто не шкодував своєї крові, свого життя.

Начебто, традиційний захід, цього року був особливим. Хто б міг передбачити, що війна знову постукає у двері нашого рідного дому й на захист України стануть тепер уже нащадки наших визволителів, а частина з них - опиниться по той бік лінії фронту!  
Високоповажні ветерани, присутні в цей день, згадали про зв'язок поколінь тодішніх і нинішніх захисників Вітчизни, які в найтяжчий період для нашої країни виявили надзвичайну згуртованість, єдність і патріотизм, не втратили людську гідність, честь і вірність своєму громадянському обов'язку, та побажали присутнім миру, злагоди й міцного здоров'я.
Особливі слова вдячності були звернені до ветеранів,  яким нинішнє й майбутні покоління зобов'язані життям, а наша Вітчизна - своїм існуванням. Скільки б часу не минуло, безсмертним завжди буде подвиг переможців, які відстояли незалежність своєї Вітчизни, принесли свободу її народу. Ні біль кривавих втрат, ні радість великих перемог не забулися за цей час, адже пам'ять про подвиги наших батьків, дідів, братів і сестер та вдячність за життя на вільній землі не мають історичного терміну давності - вони вічні. На завершення заходу до пам`ятників "Воїнам-танкістам визволителям Києва" та "Стели Перемоги" були покладені квіти та вінки. Присутні низько схилили голови перед воїнами.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.