Головна  →  Новини  →  23 вересня 2015

Київські рятувальники провели навчальну ліквідацію пожежі на станції метро «Золоті Ворота»

Київські рятувальники провели навчальну ліквідацію пожежі на станції метро «Золоті Ворота»
Минулої ночі аварійно-рятувальні служби міста Києва провели планові навчання у київському метрополітені на станції метро «Золоті ворота». Рятувальники успішно продемонстрували гасіння пожежі у вагонах та підземних спорудах метрополітену, а також врятували сімох пасажирів. Участь у тренуванні взяли представники управління з питань надзвичайних ситуацій Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА, головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у місті Києві та інші служби.
За задумом навчання пожежа виникла у другому вагоні з голови поїзда, який прибуває на станцію метро «Золоті ворота» на другій колії. Поїзд не доїхав до визначеної точки і тому останній вагон залишився в тунелі. Двоє пасажирів запанікували, вийшли в тунель та направилися в бік станції метро «Палац спорту». Внаслідок пожежі декілька пасажирів отримали отруєння чадним газом різних ступенів тяжкості і не змогли самостійно залишити вагони поїзду.
Пожежу виявив черговий станцією, який знаходиться у цей час на платформі. Далі рятівники проводили евакуацію пасажирів та ліквідацію пожежі згідно з інструкціями.
«Сьогодні відпрацьовано основні дії не лише рятувальних служб. Участь у навчальній ліквідації пожежі взяли столичні медичні, правоохоронні служби, КП «Київський метрополітен». Надзвичайну ситуацію ліквідовано за чітким планом реагування: було перекрито вхід для громадян та персоналу до станцій метро «Золоті ворота» та «Театральна», обмежено рух транспорту на вулиці Володимирській, евакуйовано пасажирів та персонал метрополітену. Адже загальний пасажиропотік станції за добу – щонайменше 250 тисяч пасажирів, тому ми повинні бути максимально готові до оперативних та ефективних дій. Медики надали екстрену медичну допомогу постраждалим. У повній готовності перебували районні служби, щоб переселити мешканців прилеглих будинків, якщо того б вимагала ситуація», – повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.
Крім того, за його словами, в навчаннях були активно задіяні транспортні служби, які розробляють тимчасові спецмаршрути, що дозволять перевезти пасажирів із гілки метро, де зупинено рух.
«Це чергові навчання, які ми проводимо цього року. Ми вже відпрацювали рятувальні дії на воді та тушіння», – зазначив Петро Пантелеєв.
 
22999.jpg
23000.jpg
23002.jpg
23004.jpg
 
За матеріалами http://kievcity.gov.ua
Перейти до спискуВерсiя для друку