КМДА Київська міська державна адміністрація


11 вересня 2015

Департамент суспільних комунікацій повідомляє про початок громадського обговорення перейменування 66 вулиць Києва

За інформацією відділу з суспільно-політичних питань Департаменту суспільних комунікацій, 10 вересня, відповідно до вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та враховуючи рішення комісії з питань найменувань, розпочалося електронне обговорення та збір пропозицій щодо 66-ти проектів рішень Київради про перейменування вулиць, провулків і площ Києва.
Долучитися до такого суспільно важливого процесу має змогу кожен мешканець міста. Задля цього громадське обговорення проходитиме у формі електронної консультації на офіційному веб-сайті Київської міської державної адміністрації.
Департамент суспільних комунікацій забезпечив узагальнення пропозицій громадськості щодо перейменування вулиць радянського періоду в районах міста Києва та передав їх на розгляд комісії з питань найменувань.
У Шевченківському районі пропонується змінити назву вулиці та провулку Шаумяна та провулку Щербакова.
Відтак, завітавши на офіційний сайт Київської міської державної адміністрації, а саме до рубрики «Е-МІСТО» – «Громадське обговорення проектів нормативно-правових актів», кожен зареєстрований користувач порталу має змогу залишити свій «голос» – погодитися або не погодитися із запропонованими проектами, висловити свої пропозиції, зауваження, оприлюднити власну редакцію проекту рішення.
Триватиме громадське обговорення до 10 листопада 2015 року. Після завершення обговорення усі отримані пропозиції та зауваження будуть передані до Київської міської ради для прийняття відповідного рішення.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.