КМДА Київська міська державна адміністрація


9 листопада 2021

Олег Гаряга: 11 листопада у Києві обговорять концепт створення району сучасної культури навколо «Золотих воріт»

Олег Гаряга: 11 листопада у Києві обговорять концепт створення району сучасної культури навколо «Золотих воріт»

11-12 листопада у будівлі київського Молодого театру відбудеться форум/воркшоп «Золоті ворота. Район сучасної культури». На форумі обговорять розвиток району сучасної культури навколо Золотих воріт та спланують чіткі візії для запуску майбутнього брендового кварталу Києва.

Голова Шевченківської райдержадміністрації Олег Гаряга, як один із ініціаторів та співорганізаторів форуму, на своїй сторінці у Facebook розповів про подію, мету, спікерів та сам концепт.

Очільник району відмітив, що район «Золоті ворота» став одним із відоміших в світі районів та одним з найкращих за рейтингом британського журналу Time out.

«Район «Золоті ворота» - це особлива атмосфера та стиль життя, тут поєднується глибока старовина, особлива культура та сучасність на тлі столичного ритму життя. «Золоті ворота» - це серце Києва! І це Шевченківський район, який я як раз і очолюю. Тому, моя мрія нарешті здійсниться – і ми проведемо Форум/воркшоп «Золоті ворота. Район сучасної культури», де поговоримо про реформацію району Золотих воріт, який стане надсучаснішим та комфортним культурним і дійсно європейським осередком», - пише Олег Гаряга.

Він також повідомив, що під час форуму на одній локації зберуться міська влада, кияни, іноземні експерти, депутати, громадські об’єднання, творчий бізнес, представники ЗМІ, митці та інші.

Зокрема, спікери форуму:

  • Олег Гаряга (один із ініціаторів форуму та співорганізатор);
  • Яна Барінова (директорка Департаменту культури КМДА та співорганізаторка форуму);
  • Марк Вілкінс (один з ініціаторів форуму, режисер і культурний активіст вулиці Рейтарської);
  • Євгенія Кулеба (депутатка Київради, засновниця ГО «Місто сад», одна із співорганізаторок заходу);
  • Ольга Балашова (співорганізаторка форуму голова правління ГО «Музей сучасного мистецтва»);
  • доктор Анна Маразуела Кім (Лондон, Центр креативного мистецтва, культури та взаємодії, Futurecity, лабораторія процвітаючих міст);
  • доктор Джеймс Дозер (Лондон. Консультативна рада, журнал Cultural Trends, колишній дослідник Arts Council England Co-Authors, Governance Models of Cultural Districts, Global Cultural Districts Network);
  • Лутц Лейхзенрінг (Берлін. Засновник The Creative Footprint & речник Берлінського клубу);
  • Мапа Реновації - громадська організація, команда якої займається дослідженням та адвокацією закинутої архітектурної спадщини Києва з метою її збереження.

Програма заходу: https://cutt.ly/xTyWync

Детальніше про подію: https://cutt.ly/hTyW84B

Дата місце та час:

  • 11.11.2021 о 09:30 – Велика зала «Молодого театру» (вул. Прорізна, 17).
  • 12.11.2021 о 09:30 – Київська Академія Медіа Мистецтв (вул. Дмитрівська, 80).

 

Довідка:

Форум реалізується за підтримки Департаменту культури КМДА в рамках реалізації програми «Київ мистецький». Співорганізаторами заходу стали: режисер та фільммейкер художнього, документального кіно та реклами, співвласник галереї «The Naked room», автор проєктів у нерухомості The Riverbird’s Nest та Reitarska Circle Марк Вілкінс, директорка Департаменту культури КМДА Яна Барінова, депутатка Київської міської ради, засновниця та керівниця ГО «Місто-сад» Євгенія Кулеба, співорганізаторка форуму, голова правління ГО «Музей сучасного мистецтва» Ольга Балашова, голова Шевченківської РДА Олег Гаряга та представники ГО «Золоті Ворота», інкубатор місць Placer, а також House of Europe, програма Європейського Союзу, створена для підтримки професійного та творчого обміну між українцями та їхніми колегами в країнах ЄС та Великобританії.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.