КМДА Київська міська державна адміністрація


20 вересня 2021

У бібліотеці ім. А. Міцкевича ЦБС Шевченківського району м. Києва провели інсценізовані читання твору «Моральність пані Дульської» Габріелі Запольської

Десятий рік поспіль на початку осені під патронатом Президента Республіки Польща відбувається загально польська акція «Народні читання», яка започаткована у 2012 році та має на меті популяризацію польської літератури та читання.

Цього року до міжнародного проекту долучилась Бібліотека ім. А. Міцкевича ЦБС Шевченківського району м. Києва,  яка  у співпраці з ГО «Товариство Білого Орла» провели інсценізовані читання твору «Моральність пані Дульської» Габріелі Запольської (Марія Габріеля Стефанія Корвін-Піотровська), відомої польської письменниці та акторки доби модернізму, яка народилася і довгий час проживала в Україні. Більше фото ТУТ

На початку заходу перед присутніми зі вступним словом виступив Яцек Гоцловські, радник Посольства Республіки Польща в Україні.

Ведучою заходу була Ева Гоцловська, вчитель польської мови (ORPEG, Польща), яка познайомила учасників з життєвим та творчими шляхами Габріелі  Запольської.

На завершення учасники заходу переглянули книжкові виставки, розгорнуті в залах бібліотеки ім. А. Міцкевича.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.