КМДА Київська міська державна адміністрація


25 серпня 2021

Будівлю рятувальників Шевченківського району прикрасили муралом

Будівлю рятувальників Шевченківського району прикрасили муралом

На будівлі Шевченківського районного управління ГУ ДСНС України у м. Києві нещодавно закінчилися роботи зі створення тематичного муралу, створеного митцями як подарунок від творчої спільноти столиці до Дня рятувальника (17 вересня). Більше фото ТУТ

Автори та ініціатори проєкту: школа малювання «Майстерня Probono», художниця Тетяна Журавель, голова Шевченківської райдержадміністрації Олег Гаряга.

Мурал знаходиться на території режимного об'єкту, тому, повністю побачити його можна тільки на фото. На ньому зображений рятувальник, як люблячий батько не тільки власних дітей, але і десятків тих, кому він подарував друге життя. Частина мурала на торці будівлі являє рідного тата, фасад - другого батька (для врятованих).

 

«Ми завжди підтримуємо подібні творчі ініціативи! Шевченківський район став одним із перших районів, де підтримали створення перших муралів, що внаслідок стало столичним трендом, візитівкою міста та кожного району. І цей тематичний мурал став також естетичною прикрасою для відомчої будівлі, де працюють наші супергерої – рятувальники. Я дуже вдячний виконавцям проєкту за їх витвір, а також вдячний й керівництву Шевченківського районного управління ГУ ДСНС України у м. Києві за підтримку ініціативи», - прокоментував очільник району Олег Гаряга.

«Цей проєкт — найкращий приклад роботи probono! Фарби й витратні матеріали взяла на себе школа, робота художників була волонтерською, а забезпечення доступу до стіни й супровід робіт на висоті взяли на себе адміністрація Києва і київська ДСНС.

Ми щиро вдячні Олегу Гарязі за те, що запропонував попрацювати на такому велетенському полотні!

Ми вдячні Сергію Шевчуку (начальник Шевченківського районного управління ГУ ДСНС України у м. Києві) за гостинність і ніжну турботу про нас під час роботи! І хлопцям, які терпляче супроводжували нас в процесі малювання - «правіше і нижче», «туди, до брів» і т.д., часто пропускаючи час обіду або вечері», - повідомила засновниця школи малювання «Майстерня Probono» Єлизавета Басай.

За інформацією авторів проєкту - це найбільший мурал намальований дівчатками! 100 квадратних метрів вони малювали вручну валиками по сітці.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.