КМДА Київська міська державна адміністрація


26 липня 2021

Микола Поворозник: За минулий тиждень у столиці вакциновано понад 122600 людей

За останній тиждень у столиці вакциновано 122 613 осіб. Загалом за весь період вакцинальної кампанії столиця залишається лідером вакцинації проти COVID-19 у країні – 720 503 щеплення. Першу дозу вакцини вже отримали 481 740 осіб, другу – 238 763. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник на своїй сторінці у Facebook.

«За твердженням фахівців, колективний імунітет проти коронавірусу дозволить полегшити перебіг хвороби, а відтак – зменшити кількість хворих, які потребуватимуть госпіталізації. Щоб набути колективного імунітету, потрібно вакцинувати понад 70% населення. Сьогодні у Києві є достатня кількість вакцини, і створені усі умови для того, щоб кожен охочий міг вакцинуватися там, де йому зручно. Тому не зволікайте, оберіть зручний час та день, зареєструйтеся через систему helsi.me і вакцинуйтеся. Потурбуйтеся про своє здоров’я та своїх рідних», – закликав Микола Поворозник.

Нагадаємо, що у столиці можна вакцинуватися у 22 центрах масової вакцинації: у Центрі вакцинації проти COVID-19, створеному на базі Міжнародного виставкового центру, а також – у 21 міні-вакцинальному центрі у кожному районі, які працюють на вихідних. Щеплення проводиться вакциною CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech. Також проводиться щеплення вакциною Сomirnaty виробництва Pfizer-BioNTech – виключно особам віком старше за 60 років.

Окрім того, вакцинуватися можна у кабінетах щеплень у медзакладах охорони здоров’я первинної ланки.

За інформацією: https://kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.