КМДА Київська міська державна адміністрація


26 липня 2021

День веселих витівок «Здорова родина – успішна країна» у бібліотеці ім. М. Костомарова

  

23 липня у бібліотеці ім. М. Костомарова провели до Міжнародного дня турботи про себе пізнавальний захід «Здорова родина – успішна країна» з вихованцями ДНЗ №467.

Піклування про підростаюче покоління, його здоров’я – головний обов’язок батьків, суспільства та держави. Тому зустріч у переддень Міжнародного свята турботи про себе з вихованцями ДНЗ № 647 – запорука нашого майбутнього. Бо, немає більшого щастя, аніж здорова посмішка дитини. Тому, ми вирушили у «Країну Здоровляндію». Перша зупинка: що таке здоров’я і навіщо воно потрібне людині? Що робити для того, щоб зберегти своє здоров’я? Малеча дружно відповідала на всі запитання. Відповіді були найрізноманітнішими та веселими.

Наступна зупинка: фізкультура та спорт. Рухливий спосіб життя дає змогу нашому організму злагоджено взаємодіяти з оточуючим світом, виконувати всі необхідні дії, витримувати навантаження та досягати нових цілей. Фізкультхвилинка подарувала заряд бадьорості та енергії дітям на цілий день.

Ну а яке ж гарне здоров’я без друзів? Емоційний комфорт формує у дитини правильну самооцінку, дає можливість бути у гармонії з ровесниками та приймати свої недоліки. А для цього дорослим необхідно любити дитину, розвивати її сильні сторони та адекватно реагувати на негативні емоційні вияви, а також заохочувати допитливість дитини. Бо, якщо ви спробуєте спекатися дитини, коли вона ставить відверті запитання, дитина шукатиме відповіді на стороні. Тому, ми дорослі, маємо велику відповідальність за дітей.

Книжкова зупинка відкрила свої обійми. До неї завітали: книжки про спорт, енциклопедії, дитячі журнали. Все це було у розпорядженні маленьких читачів. Всі отримали цікаву та корисну інформацію з книжок.

А на останок, був проведений майстер-клас «Веселі друзі». Як завжди матеріал для творчої роботи різноманітний та доступний всім: разові паперові стаканчики, трубочки, клей та, безумовно, дитячі фантазії й бажання. Вийшли дуже симпатичні: ведмежата, міньйончики, Міккі Маус, які діти забрали з собою додому, назвавши їх своїми іменами!

Тому, бажаємо всім кожного дня вчитися мистецтву турботи про себе, починаючи з найпростіших і відомих, але часто знехтуваних правил!

Гарного всім здоров’я!

Детальніше: http://biblio-nivki.blogspot.com/2021/07/Zdorova-rodyna-uspishna-kraina.html



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.