КМДА Київська міська державна адміністрація


23 липня 2021

У центрі столиці вилучили підроблений алкоголь

У центрі столиці вилучили підроблений алкоголь

23 липня співробітники правоохоронних органів спільно з фахівцями Шевченківської райдержадміністрації, в рамках проведення щотижневих рейдів по об’єктах торгівлі, виявили фальсифіковану алкогольну продукцію, яка реалізовувалась в одній із мереж роздрібної торгівлі у центрі Києва. Більше фото ТУТ.

 

Наразі проводяться оперативно-слідчі дії із вилученням алкоголю сумнівної якості, також встановлюється масштаб збитків для бюджету через дії зловмисників та встановлюють усіх причетних до продажу контрафакту.

За фактом скоєння злочину передбачається відкриття кримінального провадження за ст. 199 і ст.204 Кримінального кодексу України «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів» та «Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї», відповідно.

Санкціоновані рейди проходять на виконання розпорядження голови Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олега Гаряги «Про утворення робочої групи з обстеження об’єктів торгівлі, що функціонують на території Шевченківського району міста Києва, в яких здійснюється реалізація алкогольних напоїв» від 29.06.2021 №370.

Склад робочої групи:

- Головне управління Державної фіскальної служби у м. Києві;

- Головне управління Держпродспоживслужба в м. Києві;

- Головне управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві;

- відділ контролю за благоустроєм Шевченківської райдержадміністрації;

- відділ торгівлі, споживчого ринку Шевченківської райдержадміністрації.

Повідомляйте про можливі факти реалізації фальсифікованих алкогольних напоїв за номером телефону Контактного центру 15-51 / 102.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.