КМДА Київська міська державна адміністрація


21 липня 2021

187 житлових багатоповерхівок середмістя Києва отримають оновлене джерело електропостачання

Фахівці ДТЕК Київські електромережі до кінця поточного року планують реконструювати розподільчий пункт (РП) № 11 у центрі Києва. Там старе електрообладнання замінять на сучасне нове. Завдяки реконструкції мешканці 10 вулиць середмістя столиці отримають сучасний енергооб’єкт, який забезпечить їх надійним та стабільним джерелом електропостачання.

РП-11 знаходиться ну вулиці Шота Руставелі, 10. Його збудували ще у 1938 році для розподілу електричної потужності між трансформаторними пунктами. За його допомогою електричний струм наразі отримують клієнти ДТЕК Київські електромережі, що мешкають та працюють по вул. Кропивницького, Басейній, Шовковичній, Дарвіна, Круглоуніверситетській, Великій Васильківській, Толстого, Терещенківській, Саксаганського та Тарасівській.

«ДТЕК – бізнес, що діє в інтересах України. Сталий розвиток – пріоритет для інвестицій компанії. В реконструкцію РП-11 ми вкладемо понад 7 мільйонів гривень. В результаті 187 житлових багатоповерхівок, 4 школи, 5 лікарень, велика кількість торгових, офісних, спортивних будівель та закладів харчування центру Києва отримають надійне та сучасне джерело електропостачання», – зазначив виконуючий обов’язків генерального директора ДТЕК Київські електромережі Денис Бондар.

Під час реконструкції в РП-11 змонтують нові розподільчі комірки та вимикачі. Вони відповідають усім сучасним вимогам до такого класу обладнання та пристосовані для управління в дистанційному режимі за допомогою інструментів телемеханіки. До того ж оновлене обладнання більш дружнє до довкілля адже не містить у своїй конструкції масла, що потенційно може стати джерелом забруднення.

Окремим напрямком будівельно-монтажних робіт на енергооб’єкті є приведення у належний стан його зовнішнього вигляду та відновлення благоустрою на території довкола.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.