КМДА Київська міська державна адміністрація


18 червня 2015

Влада має правильно та швидко реагувати на техногенні катастрофи

Влада має правильно та швидко реагувати на техногенні катастрофи

Такими словами розпочав сьогоднішню колегію в Шевченківській райдержадміністрації голова Олег Гаряга. «Першочерговим є завдання щодо забезпечення  готовності сил та засобів, необхідних для проведення комплексу заходів із попередження та ліквідації можливих надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежною небезпекою в Шевченківському районі» -зазначив голова району.
Про заходи щодо попередження пожеж в житловому секторі, парках та скверах на території Шевченківського району м.Києва в літній період 2015 року доповіли керівники підвідомчих установ району: начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Германцев Володимир Павлович, в.о.начальника Шевченківського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві Матвійчук Віталій Анатолійович, Даруга Олександр Іванович-наачльник управління житлово-комунального господарства, Коваленко Сергій Іванович-директор КП по утриманню зелених насаджень, Савченко Дмитро Вікторович-директор КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду».
За результатами зазначеної інформації від співдоповідачів були прийняті основні напрямки роботи:
У терміновому порядку необхідно здійснити обстеження щодо можливості під’їзду автотранспорту для гасіння пожеж на території парків та скверів до водних об’єктів, які розташовані на території Шевченківського району м. Києва.
З метою попередження можливих пожеж у Шевченківському районі м. Києва, а  також зменшення екологічного навантаження на його інфраструктуру, необхідно організувати роботу щодо обмеження руху вантажного транспорту на вулицях Шевченківського району м. Києва при температурі вище 28 градусів, вжиття заходів з недопущення застосування відкритого вогню закладами громадського харчування, а також мешканцями в зонах відпочинку та невстановлених місцях, здійснення щоденного поливу вулиць, проїжджих частин, тротуарів, прибудинкових територій і зелених зон.
Необхідно також  обладнати житлові будинки, заклади охорони здоров’я та освіти точками та шлангами для поливу, а також організувати трьохразове промиття водою контейнерів для сміття та миття дворів і прибудинкових територій.
Керівникам комунальних підприємств з обслуговування житлового фонду посилити роботу консультаційних пунктів щодо ведення інформаційно-просвітницької роботи серед населення з питань поведінки в умовах надзвичайних ситуацій відповідно до розпорядження Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації від 19.08.2011 № 556 «Про створення консультаційних пунктів з питань цивільного захисту при житлово-експлуатаційних організаціях Шевченківського району міста Києва».
Особливу увагу мешканців звернути на дотримання пожежної безпеки щодо заборони викидання недопалків через балкони.
Начальникам Управлінь охорони здоров’я, освіти, культури, соціального захисту, житлово-комунального господарства та керівникам комунальних підприємств підвищити дієвість у проведенні попереджувальних заходів з протипожежної профілактики на закріплених територіях та в зонах відповідальності, уточнити план реагування на надзвичайні ситуації, погодити його з РУ ГУ ДСНС України у м Києві, довести до працівників, покласти на керівників персональну відповідальність за безумовне виконання і дієвість заходів цього Плану.
Потім перейшли до найприємнішої частини заходу-привітань та нагороджень. Олег Олександрович привітав переможців І туру щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець», який відбувся у Шевченківській райдержадміністрації.
У  номінації «Кращий керівник» перемогу здобули:
І місце-Гапелик Оксана Юріївна, завідувач сектору екології;
ІІ місце-Сімакова Олена Юріївна, заступник начальника відділу бухгалтерського обліку та звітності;

В номінації «Кращий спеціаліст» переможцями стали:

І місце-Хавро Віталій Васильович, головний спеціаліст відділу з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю
ІІ місце-Ярмак Олена Володимирівна, головний спеціаліст відділу розподілу житлової площі
ІІІ місце-Музиченко Вікторія Миколаївна, головний спеціаліст Центру (відділу) надання адміністративних послуг.
Сьогодні свій день народження святкує Даруга Олександр Іанович-начальник управління з житлово-комунального господарства району. Керівництво райдержадміністрації та колеги привітали його зі святом.
Дворазовий чемпіон світу,  чемпіон Європи з фехтування, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, голова ОСН «Комітет мікрорайону «Лук'янівський»,  Президент МБО «Асоціація Чемпіонів України, Європи, світу та Олімпійських ігор»  Чиж Юрій Іванович був нагороджений Медаллю Святого Юрія Переможця УПЦ КП. Вручив нагороду настоятель Свято-Миколаївського храму протоієрей Тарас Мельник за дорученням Святійшого Патріарха Київської і всієї Руси-України ФІЛАРЕТА. Вітаємо переможців!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.