КМДА Київська міська державна адміністрація


18 червня 2021

Зміна імені, прізвища, по батькові

З 1 січня 2021 року українці можуть змінити «по батькові»:

  • Фізична особа, яка досягла 16 років, має право на власний розсуд змінити своє прізвище та (або) власне ім’я, та (або) по батькові;
  • Фізична особа, яка досягла 14 років, має право змінити своє прізвище та (або) власне ім’я, та (або) по батькові за згодою батьків;
  • У разі якщо над фізичною особою, яка досягла 14 років, встановлено піклування, зміна прізвища та (або) власного імені, та (або) по батькові такої особи здійснюється за згодою піклувальника.

Після зміни імені, прізвища, по батькові обміну підлягають як паспорт громадянина України, так і закордонний: спочатку оформлюється нова ID-картка і вже на її підставі – новий закордонний паспорт.

Внутрішній паспорт

Із заявою щодо обміну паспорта необхідно звернутися протягом 1 місяця з дня зміни прізвища. Власники ID-картки для оформлення нового паспорта можуть звернутися до будь-якого підрозділу Державної міграційної служби України (далі – ДМС) або ЦНАП. Якщо обміну підлягає паспорт-книжечка, то для оформлення ID-картки на нове ім’я треба звернутися за зареєстрованим місцем проживання - до ДМС.

Паспорт для виїзду за кордон.

Новий закордонний паспорт оформлюється на підставі вже отриманої на нове ім’я ID-картки у будь-якому підрозділі ДМС або ЦНАП.

Під час оформлення, окрім внутрішнього паспорта, вам потрібно з собою мати: документ, що підтверджує сплату адміністративного збору та закордонний паспорт на старе прізвище, який підлягає обміну (у разі наявності).

Більш детальна інформація за посиланням https://cutt.ly/LcwIUGo

Реєстрація в електронній черзі за попереднім записом за посиланням:

Отримати детальну консультацію в колцентрі ЦНАП:

  • (044) 202 - 60 – 38;
  • (044) 202 - 60 – 39.

Вхід до ЦНАП у захисній масці.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.