КМДА Київська міська державна адміністрація


20 травня 2021

В Києві презентували перший в Україні «Мотузковий парк» на шкільному подвір’ї та навіть провели перші змагання

В Києві презентували перший в Україні «Мотузковий парк» на шкільному подвір’ї та навіть провели перші змагання

На базі спеціалізованої школи №73 Шевченківського району міста Києва з’явилася сучасна спортивно-рекреаційна зона – «Мотузковий парк» (загальна площа 200 м2), на базі якого провели перші спортивні змагання серед учнів шкіл району. Більше фото ТУТ.

 

Про «Мотузковий парк»:

Конструкція «Мотузковий парк» висотою 8 метрів та довжиною 25 метрів, має два маршрути з 20-ю завданнями різної складності, загальною довжиною 185 метрів. Також конструкція має додаткові опції для розміщення інших різноманітних завдань для проведення навчань або змагань з гірського туризму.

За словами очільника Шевченківського району Олега Гаряги, в Україні подібних проєктів ще не було – поки що, це єдиний в своєму роді «Мотузковий парк», розташований на шкільному подвір’ї.

«Подібні проєкти вже давно мають успіх в розвинутих країнах. Наприклад, в США вже давно влаштовують в школах подібні тренувальні атракціони, де проводять тренінги для дітей, спрямовані на згуртованість в колективі та подолання своїх страхів, використовуючи перешкоди на мотузкових конструкціях. Наша ціль – перетворити звичайні школи на учбові заклади мрії, куди діти будуть приходити навчатися із задоволенням», – повідомив Олег Гаряга.

Про перші учнівські спортивні змагання:

Змагання з гірського туризму проходили серед учнів 6-9х класів закладів загальної середньої освіти Шевченківського району. Загалом, взяли участь 24 дитини, яких поділили на 6 команд.

Команди проходили відповідні маршрути з інструктором у спеціально сертифікованому альпіністському спорядженні від світових лідерів виробництва.

За результатами спортивних змагань були обрані команди-переможці. Всі учні отримали пам’ятні подарунки та нагороди за успішне проходження завдань.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.