КМДА Київська міська державна адміністрація


19 травня 2021

У Шевченківському районі увіковічнили пам'ять всесвітньовідомого кубинського діяча Хосе Марті

У Шевченківському районі увіковічнили пам'ять всесвітньовідомого кубинського діяча Хосе Марті

В центрі столиці відбулася урочиста церемонія відкриття пам’ятного бюсту всесвітньовідомому Великому кубинському гуманісту Хосе Марті за участі Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Куба в Україні і Республіці Молдова пані Натачі Діас Агілери та голови Шевченківської райдержадміністрації Олега Гаряги. Більше фото ТУТ.

Про це повідомив очільник Шевченківського району Олег Гаряга на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

«Понад 20 років тому в центральному парку м. Гавани було встановлено пам’ятник Тарасу Шевченку – і сьогодні, ми укріпили багаторічні культурні співвідносини між нашими дружніми країнами», – відмітив Олег Гаряга.

За словами очільника району, подія відбулася в Шевченківському районі столиці – на Алеї по вул. Бульварно-Кудрявській. Локація зі встановлення пам’ятного бюсту Хосе Марті обрана не випадково, - Алея по вул. Бульварно-Кудрявській носить неофіційну назву: «Алея просвітителів світу», в цьому місці зосереджується всесвітня культурна спадщина, у вигляді пам’ятних об’єктів видатним діячам, які зробили свій внесок в Україну.

 

Ім’я Хосе Марті вшановують по всьому світу, як видатного дипломата, письменника, мислителя та журналіста. У 2003 році ЮНЕСКО започаткувало Всесвітню програму Міжнародної солідарності імені Хосе Марті.

Його гуманітарна діяльність також дійшла й до України – завдяки гуманістичним ідеям Хосе Марті, у 1990 році кубинським урядом була запроваджена програма «Діти Чорнобиля», в рамках якої надавалась безоплатна медична допомога.

Дякуємо всім причетним до реалізації цього проєкту!

Читати також:

В Києві може з’явитися Алея видатних діячів світу



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.