КМДА Київська міська державна адміністрація


7 квітня 2021

До врегулювання конфлікту навколо забудови скверу «Каштановий гай» долучились правоохоронні органи та депутат Київської міської ради

До врегулювання конфлікту навколо забудови скверу «Каштановий гай» долучились правоохоронні органи та депутат Київської міської ради

7 квітня в приміщенні Шевченківської райдержадміністрації відбулося чергове засідання робочої групи щодо врегулювання конфлікту навколо забудови скверу «Каштановий гай» після повідомлення від ініціативної групи мешканців про можливе масове «отруєння» живих та здорових дерев у зазначеному сквері. ФОТОЗВІТ

За фактами можливих неправомірних дій з боку невстановлених осіб розглядається питання про відкриття кримінального провадження із внесенням відомостей до ЄРДР. Про це повідомив під час екстреного засідання робочої групи заступник начальника Шевченківського управління поліції ГУНП у м. Києві Володимир Катруша.

Також до участі у вирішенні проблемних питань навколо забудови скверу «Каштановий гай» Шевченківська райдержадміністрація запросила депутата Київської міської ради Євгенію Кулебу (секретар постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики).

Учасники зустрічі домовились додатково вивчити всі зібрані матеріали та долучити до роботи фахівців від відповідних департаментів Київської міської державної адміністрації з метою збереження зеленої зони.

У засіданні робочої групи також взяли участь: ініціативна група місцевої громади, перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Поповцев, керівник апарату райдержадміністрації Віталій Царан, начальник юридичного відділу Микола Назарчук, начальник відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Катерина Печерська, директор КП «Благоустрій Шевченківського району» Роман Струк, керівник підрозділу «Муніципальної Варти» Шевченківського району Едуард Крупенко.

Історія питання:

Конфлікт громади Шевченківського району із забудовником скверу «Каштанового гаю» вже триває майже 16 років, з моменту відведення земельної ділянки на вул. Ризькій 57, а, б, в, г, д відповідно до рішення Київської міської ради від 24 червня 2004 року №326-2/1536 «Про передачу громадянам у приватну власність земельних ділянок для будівництва, експлуатації та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд».

Зі свого боку місцеві жителі звернулись до суду із позовом щодо незаконної передачі земель загального користування у приватну власність відповідно до вимог Земельного Кодексу України. По деяким земельним ділянкам судові процеси ще тривають, по деяким – справи програні, й тільки по одній ділянці є позитивне рішення.

Нагадаємо, що 21 серпня 2020 року в сквері «Каштановий гай» відбувся конфлікт між місцевими жителями та забудовником, який намагався огородити ділянку скверу парканом та мав намір встановити там світлові опори. На місце події одразу ж прибув голова Шевченківської райдержадміністрації Олег Гаряга, який зупинив силовий конфлікт та запропонував сторонам сісти за стіл переговорів.

Читайте також:

Для врегулювання конфлікту навколо забудови скверу «Каштановий гай» створять робочу групу

Олег Гаряга запропонував сторонам конфлікту навколо забудови скверу «Каштановий гай» сісти за стіл переговорів



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.