КМДА Київська міська державна адміністрація


7 квітня 2021

У Києві планують запровадити додаткові соціальні виплати патронатним вихователям

На пленарному засіданні Київської міської ради депутати планують розглянути проєкт рішення щодо запровадження додаткової соціальної гарантії «Про призначення додаткового забезпечення за утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя» у місті Києві.

Таку ініціативу було підтримано на позачерговому засіданні Постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

За словами депутатки Київської міської ради, голови Постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціальної політики Марини Порошенко, щороку в Києві за статистикою з'являється до 95 дітей-сиріт і дітей позбавлених батьківського піклування.

«Однією з форм сімейного виховання є патронатні сім'ї. На жаль, склалася така ситуація, що з 2017 року, коли була впроваджена в Україні така форма виховання, у Києві створено тільки три патронатних сім'ї. Це жахлива ситуація, яку треба виправляти», – підкреслила Марина Порошенко.

З метою заохочення і стимулювання сімей Києва взяти під патронат до себе дітей-сиріт і дітей позбавлених батьківського піклування планується щомісячне додаткове грошове забезпечення на рівні одного місячного прожиткового мінімуму кожному патронатному вихователю. А також щомісячно грошове забезпечення на рівні трьох прожиткових мінімумів патронатному вихователю за утримання дитини з інвалідністю, дитини віком до одного року, малолітньої, неповнолітньої вагітної, ВІЛ-інфікованої дитини.

Марина Порошенко розповіла, що додаткове грошове забезпечення буде здійснюватися завдяки міській цільовій програмі «Турбота. Назустріч киянам».

За інформацією: https://kmr.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.