КМДА Київська міська державна адміністрація


9 березня 2021

10.03.2021 | Онлайн-бесіда з Сергієм Ухачевським про роман «Легенди нескореної зими» в Центральній районній бібліотеці ім. Є. Плужника

День українського добровольця – це свято мужніх, патріотичних та відданих національним інтересам людей, які за покликом серця стали на захист Батьківщини та боронять її від загарбників.

10 березня о 13:00 до Дня українського добровольця у «Літературно-мистецькій вітальні на Прорізній, 15» відбудеться онлайн-бесіда з Сергієм Ухачевським про роман «Легенди нескореної зими».

В гостях у бібліотеки Сергій Ухачевський – воїн, сценарист, письменник, журналіст, голова ГО «Міжнародна спілка волонтерів України», володар відзнаки «Золотий письменник України». Родом із Тернополя. За освітою – вчитель української мови та літератури. У минулому – «афганець», учасник Революції гідності, пройшов АТО. Як волонтер займався забезпеченням фронту, лікуванням бійців.

Сергій Ухачевський автор романів, повістей «Пройдисвіти» (1994, 1998, 2005), «Чужа гра» (2003), «Пройдисвіти. Гра зі смертю» (2006), «Стіна», «Осінні ілюзії» (2009), документальної книги «Киев бандитский. Динозавры отечественного рэкета» (2002), історичного детектива «Карпатський капкан» (2015), дитячої книги «Казка Старого Мельника» (2015), романів «Легенди нескореної зими» (2016), «Такий шалений рік» (2019), а також  сценаріїв до ігрових та документальних фільмів.

Роман «Легенди нескореної зими» – жорстка й відверта розповідь про події Майдану та поза ним, про маловідомі подвиги інсургентів та їх побут, про «героїв» антимайдану та його спонсорів. Так про Майдан 2013-14 років не писав ніхто. Події роману відбуваються на вулицях та площах Києва, у майданівських та антимайданівських наметах, готельних апартаментах Відня та Парижу, владних кабінетах Банкової та Кремля. А за подіями, котрі вирують у романі, стоять ще одні персонажі – політики. Для них Революція – лише розмінна монета у досягненні власних цілей. І коли майданівський народ рвонув добровольцями відстоювати цілісність України, уся політична потороч – рвонула у владу.

Захід проходитиме у прямому ефірі на фейсбук-сторінці Центральної районної бібліотеки ім. Є. Плужниказа посиланням:

https://www.facebook.com/events/346723223430362/?ref=110 

Долучайтеся!

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.