КМДА Київська міська державна адміністрація


9 лютого 2021

Щодо реалізації програми «Енергодім» Фонду енергоефективності

«Фонд енергоефективності» (далі — Фонд), як державна установа, створена Урядом України, для підтримки ініціативи щодо енергоефективності, впровадження інструментів стимулювання і підтримки здійснення заходів з підвищення рівня енергетичної ефективності будівель та енергозбереження, зокрема в житловому секторі.

Фонд розвиває відповідальне та взаємовигідне партнерство між місцевою владою та об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків (далі — ОСББ). З цією метою, Фонд допомагає громадам розробляти та адаптувати місцеві програми підтримки енергоефективності для ОСББ, що прагнуть стати учасниками Програми підтримки заходів з енергоефективності в багатоквартирних будинках «ЕНЕРГОДІМ». Місцеві програми підтримки дозволять суттєво зменшити фінансове навантаження на ОСББ та дадуть можливість більшій кількості ОСББ модернізувати власні будинки, подовжити строк їхньої експлуатації, покращити комфорт для проживання мешканців та зменшити плату за комунальні послуги.

Підтримка Фонду полягає у наданні грантів та запровадженні комплексних технічних рішень з енергоефективності будівель, з врахуванням кращих європейських практик. А це означає, що співвласники багатоповерхівок можуть отримувати компенсацію до 70% від Фонду для реалізації проектів з термомодернізації будинків і використовувати фінансову підтримку з місцевого бюджету. В результаті їх реалізації, співвласники таких будівель зможуть не лише заощаджувати кошти на комунальних послугах, а й підвищити рівень комфорту і якості свого життя. Виконання Програми «ЕНЕРГОДІМ» дозволяє покращити стан житлового фонду та якість проживання громадян, активізувати жителів до вирішення власних проблем, а також може сприяти організації ефективного управління у сфері надання житлово-комунальних послуг.

Детальна інформація як працює програма «Енергодім» Фонду енергоефективності для ОСББ

Програма підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «‎Енергодім»



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.