КМДА Київська міська державна адміністрація


26 січня 2021

28.01.2021 | На базі бібліотеки відбудеться онлайн бесіда –реквієм до Дня пам’яті Героїв Крут

29 січня в Україні відзначається річниця бою під Крутами, який став для українського народу символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

До Дня пам’яті Героїв Крут 28 січня 2021 року о 12:00 Центральна районна бібліотека ім. Є. Плужника та Музей історичного центру міста Києва запрошують на бесіду-реквієм «Україною ми жили, за Україну полягли».

Захід відбудеться в прямому ефірі на фейсбук-сторінці Центральної районної  бібліотеки ім. Є. Плужника за посиланням: https://www.facebook.com/events/530654981227406/

День пам’яті Героїв Крут – ключова дата в модерній історії України. Ми вшановуємо подвиг Окремого Студентського Куреня, який чинив збройний опір агресії Московщини.

Завдяки звитязі та сміливості українських вояків ворожий наступ більшовиків на Київ було зупинено на декілька днів. У цей час відбувалися переговори між Українською Народною Республікою і країнами Четверного союзу. 9 лютого 1918 року Брестський мирний договір було підписано. Він означав визнання самостійної Української Народної Республіки суб’єктом міжнародних відносин.

Сміливість та жертовність крутянців зробила їх прикладом для майбутніх поколінь захисників України. З ними порівнюють захисників Донецького аеропорту в теперішній російсько-українській війні. Тому Героїв Крут часто називають «першими «кіборгами».

Бій під Крутами став боєм за майбутнє України.

Довідки за тел.: (044) 278-30-49.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.