КМДА Київська міська державна адміністрація


22 січня 2021

Бібліотека ім. Ошера Шварцмана пропонує до перегляду поетичні читання до Дня Соборності України

22 січня одна з найважливіших дат в історії України - День Соборності. Саме в цей день 1918 року на Софійській площі у Києві іменем Української Народної Республіки було оголошено універсал «про велику подію в історії землі нашої української» - Акт Злуки УНР та Західноукраїнської Народної Республіки в «одноцільну суверенну народню республіку». Поряд з проголошенням Четвертим Універсалом незалежності та поновленням вільної, незалежної та соборної української Держави у серпні 1991 року ця подія стала однією з головних в історії державотворення країни.

До Дня Соборності пропонуємо почути у виконанні співробітників бібліотеки ім. Ошера Шварцмана та акторів театрального проєкту «Studio Ш-А!» вірши класиків української поезії й сучасних авторів, що присвячені волелюбності українського народу, прагненню до єдності та любові до рідної землі. Всі вони з фонду нашої книгозбірні.


З наявністю на полицях  бібліотеки цих та багатьох інших видань можна ознайомитись електронних каталогах Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки http://ecatalog.kiev.ua/F?RN=78339560 та Централізованої бібліотечної системи Шевченківського району м. Києва https://shevcbs.kiev.ua/elektronnyj-katalog-2/



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.