Головна  →  Новини  →  22 січня 2021

Звернення голови Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олега Гаряги з нагоди Дня Соборності України:

Звернення голови Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олега Гаряги з нагоди Дня Соборності України:

Шановні мешканці району та колеги!

Прийміть щирі вітання з Днем Соборності України!

22 січня ми згадуємо дві рівнозначні за вагою події української історії - це проголошення незалежності Української Народної Республіки та Акту Злуки українських земель. У цей день в 1918 році українська незалежність проголошена IV Універсалом Української Центральної Ради, а вже за рік, 22 січня 1919 року, в Шевченківському районі на Софійській площі у Києві відбулася не менш вагома історична подія – об’єднання Української Народної Республіки (УНР)  і Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) в єдину державу.

День Соборності України засвідчує – є лише одна єдина незалежна держава і ми – єдиний народ!

Тож давайте в цей історичний день згадаємо всіх, хто власною мудрістю, відвагою та любов’ю до рідного краю наповнював силою і незламністю український народ. Хто стояв біля витоків нашої державності, заклавши у генах нації велич і свободу духу. Усіх тих, хто своїм життям захищав та захищає незалежність нашої держави.  

Наша сила у єдності. Тільки разом – ми нація. Тільки разом – ми сильні. Лише в єдності, любові та порозумінні ми зможемо збудувати самодостатню, вільну, європейську державу. 

З Днем Соборності, дорогі друзі! Зі святом! Миру, злагоди, успіхів та добра кожному з нас!

 

З повагою, щиро

Голова Шевченківської районної 
в місті Києві державної адміністрації          Олег ГАРЯГА

Перейти до спискуВерсiя для друку