КМДА Київська міська державна адміністрація


19 січня 2021

Департамент містобудування та архітектури КМДА: Отримання МУО на напівзруйнований будинок – обов’язкове

Забудовник зобов’язаний отримувати містобудівні умови та обмеження на реконструкцію напівзруйнованого будинку, навіть якщо від нього залишився лише фундамент. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації Юрій Тацій.

«Необхідність отримання МУО на реконструкцію майже знищеного будинку пов’язана з тим, що оновлена споруда повинна будуватися лише з дотриманням вимог містобудівного законодавства. Тому задля уникнення невідповідності нового будівництва містобудівним вимогам, необхідно отримувати МУО на реконструкцію. Ймовірно, вони міститимуть ті самі вимоги, які були вказані у документації, яка видавалась на аналогічну будівлю розташовану неподалік», – пояснив Юрій Тацій.

Важлива умова одержання містобудівних умов та обмежень для проведення реконструкції: будівля має бути введена в експлуатацію.

«Недостатньо лише права власності на об’єкт, адже воно передбачає лише можливість розпоряджатися будинком, а не використовувати його за призначенням. Реконструкція – це перш за все експлуатація будівлі, тому і здійснюється тільки у разі відповідного статусу», – додав Юрій Тацій.

За інформацією: https://kyivcity.gov.ua/



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.