КМДА Київська міська державна адміністрація


18 січня 2021

Триває реконструкція колекторів на Подолі

Продовжується реконструкція каналізаційної мережі у Подільському та Шевченківському районах.

По вулиці Іллінській продовжується реконструкція мережі на ділянці від вул. Братської до вул. Почайнинської. Тут вже прокладено більше 60% (237 м) від запланованої довжини трубопроводу діаметром 400 мм, і вже реконструйовано весь запланований обсяг (36 м) на ділянці діаметром 600 мм. Також ми встигли замінити 10 з 18 каналізаційних колодязів.

 

На час робіт рух транспорту частково обмежено. По вул. Іллінська і Почайнинська організовано проїзди відповідно до погодженого плану організації дорожнього руху з патрульною поліцією м. Києва. На ділянці реконструкції по вул. Почайнинська тимчасово організовано односторонній рух у бік вул. Іллінська.

У Шевченківському районі продовжується реконструкція каналізаційної мережі по провулку Несторівському на ділянці від вул. Кудрявської до Вознесенського узвозу. З 286 м трубопроводу вже перекладено 122 м і реконструйовано 9 з 15 каналізаційних колодязів.

На цій ділянці рух транспорту також частково обмежено відповідно до погодженого плану організації дорожнього руху з патрульною поліцією м. Києва.

На обох об’єктах на час виконання робіт стоки відводяться по тимчасовій схемі, тому  реконструкція каналізаційних мереж виконується без обмеження водопостачання та водовідведення споживачів.

Нагадаємо, що каналізаційний колектор по вул. Іллінській був збудований в 1957 році, а колектор по пров. Несторівському - аж у 1912. Внаслідок тривалого часу експлуатації та дії газової корозії на колекторах періодично почали виникати аварійні ситуації. У зв’язку з цим була розпочата реконструкція для забезпечення безперебійної роботи каналізаційних трубопроводів та стабільного водовідведення.

За інформацією: https://vodokanal.kiev.ua/



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.