КМДА Київська міська державна адміністрація


31 грудня 2020

В Управлінні (Центрі) надання адміністративних послуг Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації проведено навчальний семінар «Особливості подання щорічних декларацій»

24 грудня в Управлінні (Центрі) надання адміністративних послуг Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації за участі представника Адвокатського об'єднання «Litigation Group», яке увійшло до ТОП-100 провідних юридичних компаній України, адвоката Дениса Дьоміна проведено навчальний семінар на тему: «Особливості подання щорічних декларацій».

Актуальність заходу підтверджується тим, що згідно з Законом України «Про запобігання корупції» (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1700-18#Text) суб’єкти декларування зобов’язані щорічно подавати, заповнивши на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції, декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік. Також декларації подають не лише штатні співробітники, але і претенденти на посаду або ті, хто з такої посади звільняється. Під час заходу учасники навчального семінару проаналізували всі розділи е-декларації, звернули увагу на декларування об’єктів рухомого та нерухомого майна і доходів суб’єктів декларування.

Окремо зупинилися на проблемних питаннях відображення у декларації кредитних та інших грошових зобов’язань, що виникли у декларанта у звітному періоді, адже відомості з вказаних питань можуть зазначатися у різних розділах залежно від умов кредитування та стану погашення заборгованості.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.