КМДА Київська міська державна адміністрація


9 грудня 2020

За будівельне сміття у дворі на порушників чекає штраф до 1360 грн | комунальники розпочали рейди

За будівельне сміття у дворі на порушників чекає штраф до 1360 грн | комунальники розпочали рейди

Шевченківська райдержадміністрація звертає увагу мешканців багатоквартирних будинків усіх форм власності на те, що категорично забороняється скидати будівельні відходи у контейнери із побутовим сміттям та самовільно складати їх у непризначених для цього місцях.

За невиконання вимог Правил благоустрою міста Києва п.п. 20.1.1. (забруднення /засмічення території) на порушників складатимуть адмінпротокол за ст. 152 КУпАП, що тягне за собою накладення штрафу, у розмірі від 850 грн до 1700 грн для юридичних осіб / підприємців та від 340 грн до1360 грн для громадян.

Разом з цим наголошуємо, що в складову тарифу не входить вивіз будівельних відходів!

«У Шевченківському районі почастішали випадки із самовільного складання будівельного сміття в дворах житлових будинків. Останній неприпустимий випадок стався у дворі багатоповерхівки на вул. Бульварно-Кудрявська, 32», – повідомляють у відділі контролю за благоустроєм райдержадміністрації. – «Власник квартири, який проводив ремонтні роботи у своїй оселі вирішив складати будівельні відходи прямо на вході у під’їзд, нехтуючи будь-яким правилами та нормами, за що й був притягнутий до адміністративної відповідальності».

Також у відділі контролю за благоустроєм району повідомили про проведення спільних рейдів із комунальними службами, які будуть проводитись на регулярній основі, щоб навести лад у цьому питанні.

Додатково інформуємо, що утилізувати будівельні відходи можна уклавши договір із виконавцем послуг з вивезення побутових відходів, у тому числі великогабаритних відходів, – з КП «Київкомунсервіс».

Будівельне сміття – це всі відходи, що утворюються під час ремонтно-будівельних робіт (демонтаж, ремонт, будівництво) і підлягають тільки спеціалізованому вивезенню та утилізації.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.