КМДА Київська міська державна адміністрація


28 серпня 2020

В столичних школах відроджують шкільні майстерні у новому форматі

У загальноосвітній школі №199 Шевченківського району столична влада ініціювала запровадження пілотного проєкту «Відродження шкільних майстерень», що передбачає створення спеціалізованих класів з відповідним матеріально-технічним обладнанням. ФОТОЗВІТ

Про це повідомив голова Шевченківської райдержадміністрації Олег Гаряга.

«У сучасному світі всі роблять акцент переважно на цифрові технології, й разом з тим, почали випускати з виду про комплексне формування у дітей життєвих компетенцій. Дитина повинна навчитись орієнтуватись в виробництві, обробці різних матеріалів, елементах техніки, веденні домашнього господарства, продуктах харчування, проєктних роботах з розроблення інтер’єру будинку, проведення ремонтних робіт та навіть формування сімейного бюджету», – коментує ініціативу створення шкільних майстерень очільник району.

Голова райдержадміністрації також повідомив, що трудова дисципліна вже давно не зазнавала змін – це й застаріле обладнання, й застарілий підхід до самої програми виховання.

Він відзначив, що на сьогоднішній день учбовий заклад вже готовий до проведення перших пробних профільних уроків: «В школі частково закуплено необхідне обладнання, в майбутньому плануємо оновлювати та доповнювати майстерню інструментарієм, багатофункціональними станками, також найближчим часом планується проведення капітального ремонту в великій майстерні, що буде відповідати всім сучасним вимогам».

Голова Шевченківської райдержадміністрації Олег Гаряга додав, що проєкт «Відродження шкільних майстерень» поступово буде впроваджений в кожній школі.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.