КМДА Київська міська державна адміністрація


28 серпня 2020

Олег Гаряга відвідав Науково-технічний комплекс «Електронприлад»

Олег Гаряга відвідав Науково-технічний комплекс «Електронприлад»

Голова Шевченківської райдержадміністрації Олег Гаряга з робочим візитом відвідав публічне акціонерне товариство «Науково-технічний комплекс «Електронприлад». ФОТОЗВІТ

Під час візиту очільник району Олег Гаряга ознайомився з діяльністю заводу та його виробничо-технологічними потужностями з інженерно-авіаційного забезпечення: цех із виготовлення деталей для бортових самописців, фрезерно-обробний центр із виготовлення авіаційних деталей, лабораторні корпуси із випробування та контролю якості авіаційного обладнання тощо.

«Приємно, що один з найбільших науково-технічних комплексів нашої країни – «Електронприлад» знаходиться саме в Шевченківському районі столиці і вже понад 73 років працює на користь нашої держави та й не тільки. Працівники розробляють прилади для літаків, гелікоптерів, військової техніки, випускають апаратуру космічного напряму та навіть виробляють прилади для такої галузі, як електроенергетика. А тепер коротко і конкретніше - ті самі «чорні скриньки», про які ми неодноразово чули в новинах і без яких не мають права літати літаки - розробляють саме тут!», - прокоментував Олег Гаряга.

Також голова Шевченківської райдержадміністрації зазначив: «Круто, що підприємство розвивається, йде «нога в ногу» з сучасними високотехнологічними стандартами і неймовірно радує, що працювати сюди пліч-о-пліч з досвідченими професіоналами приходить молодь. Це доказ того,  що українські молоді таланти дуже потрібні тут, у себе вдома, на Батьківщині. І для них тут є і робота, і місця, і перспективи. Най так буде і надалі. А ми докладемо зусиль щоб було навіть краще».

Під час робочої зустрічі з в.о. генерального директора ПАТ «НТК «Електронприлад» Ласлом Яцком очільник району обговорив проблемні питання, які виникають у процесі роботи державного підприємства та обміркували подальші кроки щодо їх можливого вирішення.

Зазначимо, що ПАТ «НТК «Електронприлад» - український науково-технічний комплекс, який виготовляє продукцію двох категорій: вироби військової авіації та вироби цивільної авіації. Розроблені і виготовлені вироби встановлюють практично на всіх літаках АКБ імені Мікояна, Сухого, Яковлєва та на багатьох літаках і вертольотах АКБ імені Антонова, Туполєва, Ілюшина, Мясищева, Бериева, Камова, Міля. Тисячі систем, комплексів і приладів, створених в ПАТ «НТК «Електронприлад», експлуатуються і сьогодні в багатьох країнах світу.

З початку створення Ради директорів підприємств та організацій Шевченківського району м. Києва при Шевченківській районній в місті Києві державній адміністрації керівництво ПАТ «НТК «Електронприлад» активно бере участь у її роботі.

Довідково: Рада директорів створена з метою організації дієвого механізму співпраці органів влади з підприємствами та організаціями району, узгодження адміністративних та громадських зусиль щодо створення в Шевченківському районі м. Києва сприятливих умов для економічного розвитку підприємств та організацій району всіх форм власності.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.