КМДА Київська міська державна адміністрація


9 лютого 2015

Віталій Кличко перевірив київські бомбосховища

Віталій Кличко перевірив київські бомбосховища

У зв’язку зі складною ситуацією в країні гостро постало питання безпеки жителів столиці. Саме тому, міська влада не зволікаючи оглянула сьогодні  стан сховищ та укриттів цивільного захисту в місті Києві. В одне зі сховищ, яке знаходиться в Шевченківському районі по вул.Довженка, 10, завітав мер Києва Віталій Кличко разом із заступником Київської міської державної адміністрації Петром Пантелеєвим. Супроводжував київських посадовців  голова Шевченківської райдержадміністрації Олег Гаряга.

Як зазначив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Шевченківського району Володимир Германцев, у сховищі є все необхідне для перебування людей в укритті. «Приміщення оснащене якісною вентиляційною системою, запасами води (200 літрів), є в наявності протигази, що придатні до користування». Загалом бомбосховище розраховано на 150 осіб.
Київський міський голова Віталій Кличко оглянувши укриття, зауважив, що сховище знаходиться у задовільному стані, все чисто та все працює.
«Будемо сподіватися, що жодному мешканцю Києва не доведеться ними користуватися. Але нам потрібно бути у всеозброєнні. Як то кажуть, хочеш миру-готуйся до війни. Тому ми зараз інспектуємо стан сховищ по всьому місту, дізнаємося, наскільки поінформовані мешканці про наявність укриття у їхньому будинку. Наша задача — поінформувати мешканців про укриття, які розташовані в їхніх районах, будинках», — сказав мер столиці.
Також Віталій Кличко зазначив,  що у  Києві  знаходиться 526 об’єктів різного класу, які є сховищами чи укриттями. Більшість у задовільному стані. Кожен киянин може отримати інформацію в Інтернеті про їх розташування, опублікована інтерактивна карта. Інспектуючи сховища, ми з’ясували, що деякі використовувалися не за призначенням, там були якісь склади. І наше завдання на сьогодні — зробити їх придатними для укриття, щоб вони відповідали всім нормам. Адже для нас сьогодні головне — безпека в столиці.
 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.