КМДА Київська міська державна адміністрація


16 липня 2020

Шевченківська РДА розпочала тестування своїх співробітників на антитіла до COVID-19

Шевченківська РДА розпочала тестування своїх співробітників на антитіла до COVID-19

Майже 300 фахівців райдержадміністрації та понад 200 працівників комунальних служб Шевченківського району протягом двох тижнів пройдуть тести імуно-ферментного аналізу (ІФА-тести) на виявлення антитіл до COVID-19 на базі Комунального некомерційного підприємства «Консультативно-діагностичний центр» Шевченківського району

Про це повідомляє голова Шевченківської райдержадміністрації Олег Гаряга. Очільник центрального району столиці також додав: «Проведення ІФА-тестування – це дії на випередження! Адже сьогодні дуже гостро стоїть питання щодо подолання пандемії коронавірусної інфекції та повернення всіх нас до звичного життя. І влада приділяє значну увагу цим питанням та вживає всіх необхідних заходів із забезпечення захисту громадян. В групі ризику перебувають і медпрацівники, і працівники органів влади з робітниками комунальних служб, які забезпечують життєдіяльність та надають послуги громадянам».

Тести імуно-ферментного аналізу (ІФА-тести) на COVID-19 — це вид аналізу, за допомогою якого виявляється комплекс «антиген — антитіло», який виробляється коли організм уражений вірусом. Цей комплекс утворюється завдяки імунологічній реакції антигену з відповідним антитілом.

Метод ІФА-тестування визначає імуноглобуліни двох типів: M і G. Якщо виявляється M, то це говорить про гострий процес захворювання, якщо G — то людина перехворіла або інфікувалася вірусом і виробилися антитіла до цього захворювання.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.