КМДА Київська міська державна адміністрація


14 липня 2020

На головній площі Києва попрощалися з героєм - захисником України

На головній площі Києва попрощалися з героєм - захисником України

Сьогодні, 14 липня, на Майдані Незалежності в Києві Україна попрощалася з  молодшим лейтенантом 24-ї ОМБр Тарасом Матвіївим, який загинув на Донбасі, захищаючи державний суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

У церемонії прощання взяли участь міністр оборони Андрій Таран і головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак. Таран вручив батькові загиблого воїна Тараса Матвіїва Зірку Героя України.

13 липня 2020 року, молодшому лейтенанту Матвіїву Тарасу Тарасовичу, Указом Президента України №271 присвоєно звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" (посмертно)".

Як повідомили у Міністерстві оборони України, Тарас Тарасович Матвіїв народився 18 лютого 1989 року на Волині. Брав активну участь в Революції Гідності (3-тя сотня Самооборони Майдану. У 2015 році відправився добровольцем на фронт в складі Окремої добровольчої роти "Карпатська Січ", воював в Пісках і ДАП. У тому ж році став депутатом Жидачівського райради VII скликання від Української галицької партії.

У 2018-му вступив на курси лідерства Національної академії Сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного, після закінчення яких був спрямований в 24-ту ОМБр.

Був молодшим лейтенантом, командиром взводу 24-ї окремої механізованої бригади. Загинув 10 липня близько 20:00 в районі селища Троїцьке Попаснянського району Луганської області. Він отримав смертельні осколкові ураження, коли витягав двох поранених побратимів з палаючого бліндажа під час обстрілу, здійсненого російсько-окупаційними військами.

У нього залишилися батьки.

Фото пресслужби Міністрерства оборони України.

За інформацією: https://vechirniy.kyiv.ua/



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.