КМДА Київська міська державна адміністрація


14 липня 2020

Відпочинок за кордоном: які країни відкриті для українців

Відпочинок за кордоном: які країни відкриті для українців

У яких країнах зараз можуть провести свій відпочинок українці та чи потрібна самоізоляція?

Про це розповів міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Станом на сьогодні, 14 липня, з країн світу, які приймають українців з туристичними цілями, найпопулярнішими є Туреччина, Єгипет, Албанія, Хорватія та Чорногорія. Кожна з них має свої умови в’їзду, обов’язкові до виконання. 

  • Туреччина. В’їзд та повернення без обмежень.
  • Єгипет. В’їзд – необмежений. Повернення – обов’язкова 14-денна обсервація/самоізоляція або негативний результат ПЛР тесту на COVID-19 по прибуттю.
  • Албанія. В’їзд – необмежений. Повернення – обов’язкова 14-денна обсервація/самоізоляція або негативний результат ПЛР тесту на COVID-19 по прибуттю.
  • Хорватія. В’їзд – 14-денна самоізоляція або негативний результат ПЛР тесту на COVID-19, зроблений протягом останніх 48 годин (рахуючи від часу взяття забору до прибуття на прикордонний перехід). Повернення – без обмежень.
  • Чорногорія. В’їзд – без обмежень у разі організованого прибуття авіатранспортом на умовах, передбачених Міністерством сталого розвитку та туризму. Для пасажирів наземного транспорту – обов’язковий негативний результат ПЛР тесту на COVID-19, зроблений не пізніше, ніж за 72 години до перетину кордону. Повернення – обов’язкова 14-денна обсервація/самоізоляція або негативний результат ПЛР тесту на COVID-19 по прибуттю.

Для безпеки та комфорту пасажирів, у міжнародних аеропортах «Бориспіль» та «Львів» будуть розміщені ПЛР лабораторії для швидкого проходження тестів.

Алгоритм проходження тесту в аеропорту:

  1. Проходити тестування можуть усі, хто хоче достроково припинити самоізоляцію відповідно до Алгоритму припинення самоізоляції для осіб, що перетнули державний кордон. Також цими послугами можуть скористатися пасажири, які виїжджають з України до тих країн, де обов’язковою умовою є наявність негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19.
  2. Тест можливо зробити як в аеропорту, так і самостійно у будь-якій іншій акредитованій лабораторії, не порушуючи режиму самоізоляції.
  3. Забір матеріалу проводиться у пункті забору в аеропорту. Результати тесту будуть готові через 24 години, після чого ця інформація автоматично передається спочатку у Центр громадського здоров’я, а потім – у додаток «Дій вдома».

Тест оплачується виключно онлайн. При його здачі необхідно заповнити роздруковану форму з підписом особи, яка тестується. Номер телефону, що вказується у формі, повинен збігатися з вашим номером у додатку «Дій вдома».

За інформацією: https://vechirniy.kyiv.ua/



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.