Головна  →  Новини  →  13 липня 2020

Зміни щодо декларування отриманих пільг з податку на прибуток

Головне управління ДПС у м. Києві звертає увагу платників податків, що наказом Міністерства фінансів України від 14.11.2019 № 481 "Про затвердження Змін до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств", податкову декларацію з податку на прибуток доповнено новим додатком ПП "Інформація про суми податкових пільг".

Суб'єкт господарювання, який не сплачує податки та збори у зв'язку з отриманням податкових пільг, веде облік сум таких пільг та відображає інформацію про суми податкових пільг у податковій звітності, що подається контролюючому органу у строки, встановлені Податковим кодексом України.

Тобто, суб'єкти господарювання, які не сплачують податок на прибуток підприємств у зв'язку з отриманням податкових пільг, не подають до контролюючих органів Звіт про суми податкових пільг, а ведуть облік сум таких пільг, які відображаються у додатку ПП до декларації з податку на прибуток (вимоги п.п. 1 п. 2 постанови КМУ від 31.10.2018 № 891).

Додаток ПП вперше подається починаючи зі звітних періодів 2020 року.

Крім того, зауважимо, якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 Податкового кодексу) платник податків самостійно виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинною на час подання такого розрахунку (п. 50.1 ст. 50 Податкового кодексу України).

За інформацією: https://kyiv.tax.gov.ua/

Перейти до спискуВерсiя для друку