КМДА Київська міська державна адміністрація


21 січня 2015

Сьогодні в районі відкрилась виставка до Дня Соборності України

Сьогодні в районі відкрилась виставка до Дня Соборності України

В рамках відзначення Дня Соборності України Національний заповідник «Софія Київська» презентував виставку «Хрест та шабля: Київський Митрополит Петро Могила (1597-1647)».
Цей міжмузейний проект присвячений видатному церковному, політичному та культурному діячеві Речі Посполитої, архімандриту Києво-Печерського монастиря, Митрополиту Київському, Галицькому та всієї Русі (з 1633р.), екзарху Константинопольського патріарха Петру Могилі.

До відкриття виставки долучився очільник Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олег Олександрович Гаряга, який привітав присутніх з прийдешнім святом Соборності України, подякував керівництву Національного заповідника «Софія Київська» за надані можливості для організації та проведення запланованих виставок на території заповідника протягом цього року, та зазначив: «Виставка розкриває «обличчя» тогочасного Києва та його мешканців. Діяльність митрополита безпосередньо позначилася на них, адже в цей час почалася масштабна реставрація давньоруських храмів міста. Особа та діяльність Петра Могили прямо пов’язана з територією теперішнього Шевченківського району, тож цілком очікуваною стала участь районного закладу культури – «Музею історичного центру міста Києва» в організації даної виставки»
Заступник генерального директора з музейно-фондової та наукової роботи Національного заповідника «Софія Київська» Тетяна Люта додала, що Петро Могила, залишив гідний спадок для майбутніх поколінь  та незважаючи ні на що, до кінця своїх днів Петро Могила свідомо віддавши себе на служіння вірою і правдою нашій країні.
Всі присутні змогли насолодитися експонатами, які ілюструють два періоди життєвого шляху Петра Могили – військову службу в Речі Посполитій у молоді роки (до постриження в монахи) і діяльність на ниві служіння Церкві у якості архімандрита Києво-Печерського монастиря, а згодом Митрополита Київського, Галицького і всієї Русі.
Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація всіляко підтримує ініціативи, які сприяють розвитку та збагаченню  культури та духовності українського суспільства.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.